Putiikin etusivu
Kasvatuksen etusivu

Gerbiilit
Degut
Hyyrät

Ostaminen
Kasvattaja

Gerbiilikasvatus

Gerbiilikasvatusta Tampereella.

Ensimmäiset gerbiilit saapuivat 1999
Kasvatus alkoi 2005
Virallinen kasvattajanimi 2008-2017
Kasvatuksen tila: aktiivinen

Kasvatuksen päävärit ovat:
grey agouti (+ white spotted, collared)
slate (+ white patched, pied)
REW

REX = kiharakarvaiset

Gerbiilikasvatus alkoi virallisesti toukokuussa 2005 kun ensimmäinen poikue näki päivänvalon. Tietenkin poikue oli tarkoin suunniteltu ja pariskunta hankittu tätä päämäärää ajatellen. Olihan se ilo ja onni, kun näki sen ensimmäisen poikueen syntyneen, kaikki 8 poikasta. Myöhemmin pesästä löytyi vielä yksi, ilmeisesti kuolleena syntynyt yhdeksäs poikanen. Enpä olisi silloin voinut uskoa, että tähän harrastukseen uppoutuu niin että vielä yli kymmenen vuoden jälkeen ne vetävät edelleen puoleensa :)

Gerbiileistä yleisesti


Gerbiili on varsin helppohoitoinen ja suhteellisen hajuton, aktiivinen jyrsijä. Niissä riittää iloa ja puuhaa, sopii aktiivisuutensa ja päivätouhuajan roolissa myös kotiin, missä on lapsia
Gerbiileistä löytyy jo kymmeniä eri värejä kuvioineen sekä kolme eri turkkimuunnosta (normaali, rex, waved). Gerbiilit elävät noin 3-4 vuotta. Gerbiilit ovat suhteellisen terveitä ja elinikänsä aikana harvoin sairastelevat. Jos kuitenkin niin käy, niin usein vaivana on uroksilla hajurauhaskasvaimet ja naarailla kohdunalueen kystat ja kasvaimet.

Gerbiileihin liittyvät sivut: (tulossa)
Gerbiilien asumus
Gerbiilien hoito
Gerbiilien poikaset
Gerbiilien ruokavalio
Gerbiilien sairaudet