Putiikin etusivu
Kasvatuksen etusivu

Gerbiilit
Degut
Hyyrät

Ostaminen
Kasvattaja
Poikueet

OSTAMINEN

Luethan tämän sivun huolellisesti ENNEN sähköpostin lähettämistä :)
Tältä sivulta löydät tietoa varauslistasta, velvotteista sekä ohjeet varauksen tekemiseen. Varmistathan vielä lopuksi, että viestissäsi on kaikki pyydetyt tiedot.
Olen kahden pienen lapsen äiti ja teen töitä kellon ympäri, joten vastaamisessa saattaa kestää.

KAIKKI lemmikkejä koskevat varaukset AINA sähköpostiin
Mielelläni neuvon ja keskustelen asioista myös esimerkiksi Facebookissa, mutta haluan, että kaikki lemmikkeihin sovittu asia on aina samassa paikassa eli sähköpostissa.

MITÄ SINUN TULEE TIETÄÄ ETUKÄTEEN

Lue lajista ainakin perustiedot etukäteen. Suosi lajiyhdistysten suomalaisia sivuja.
Gerbiili/degu/hyyräkirjoista suosittelen lukemaan oikeastaan vain Gerbiilifakta -nimisen suomalaisen kirjan. Sitä saa monesta kirjastostakin lainaan. Muissa kirjoissa on usein vanhentunutta tai väärää tietoa.

Jos sinulla on jotain kysyttävää kasvattamistani lajeista, kysy rohkeasti! Kaikki kasvattamistani lajeista ovat loppujen lopuksi suhteellisen helppoja lemmikkejä - kukin omalla tavallaan :) Mitään laajaa tietotaitoa ei sinulla tarvitse etukäteen olla, riittää kun tiedät, mitä olet ostamassa ja olet asennoitunut hoitamaan eläimen hyvin sen elämän loppuun saakka. Tärkeintä on, että olet halukas oppimaan.
Vastaan kyllä kysymyksiin sekä ennen, että jälkeen hakutilanteen, kerron perusasiat ja näytän käsittelyn hakutilanteessa.

OSTAMINEN

Tässä pieni kaavio siitä, miten asia etenee ensimmäisestä sähköpostista noutoon.

1. Ensimmäinen yhteydenotto >
2. Alustava varaus >
3. Varauksen vahvistaminen >
4. Nouto

Miksi sitten näin hankalaa?
- Haluamme tietää, millaiseen kotiin eläin pääsee.
- Haluamme noutohetken olevan mahdollisimman kiireetön, että pystymme keskustelemaan rauhassa. Aikaa on varattu tähän 45-60min.
- Myyntitilanteessa käydään läpi eläimen perustiedot, käsittely ja sukupuoli ja se ottaa hieman aikaa.
- Haluamme, että myös ostajalla on mahdollisuus pieneen "harkinta-aikaan" ennen eläimen ostamista. Tämä on tuttua myös esimerkiksi eläinsuojeluyhdistyksillä.
- Pyrimme välttämään ns. ikkunashoppailua eläinten kanssa ja edistämään sitä, että eläimet hankitaan vain harkitusti.

MIKÄ ON VARAUSLISTA?
Meillä on varauslista käytössä ja tästä johtuen meillä ei ole kokoaikaa vapaana olevia poikasia. Joskus luovutusikäisiä poikasia on, joskus joudut odottamaan pidempään.
Varauslista on siis käytössä oleva lista ostajaehdokkaista. Pääasiassa lista täyttyy järjestyksessä, eli mitä nopeammin varauksen teet, sitä nopeammin myös lemmikin saat.

Odotusaikaan vaikuttavat myös esimerkiksi tietyn väristen, ikäisten ja sukupuolta olevien eläinten varaaminen. Varauslistan ohi menee myös yksin jäänyt eläin, jolle totutetaan uudet kaverit sillä tärkeintä on eläimen hyvinvointi. Pyrin pitämään jokaisesta yhdistelmästä aina vähintään yhden poikasen kotona, joskus jää useampikin eikä tällöin niitä liikene myyntiin. Jonotusaika riippuu luonnollisesti siitä, miten eläimet tiinehtyvät, montako poikasta syntyy, selviävätkö poikaset ja niin edelleen.

1. ENSIMMÄINEN YHTEYDENOTTO

Lähetä sähköpostia gerbiilit(ät)moonwells.fi tai ole yhteydessä Facebookin tai Instagramin kautta.
Ensimmäisessä viestissä toivon esittelyä siitä, kuka olet ja millaiseen kotiin olet lemmikkejä hankkimassa. Mahdollisen asumuksen mitat on hyvä kertoa sekä talouden muut lemmikit tai kokemus muista lemmikeistä.

HUOMIOITHAN ETTÄ ENSIMMÄINEN YHTEYDENOTTO EI OLE VARAUS!
Kun olen vastannut viestiisi, voit sen jälkeen jättää alustavan varauksen. Mikäli et vastaa tähän sähköpostiin eikä alustavaa varausta siten tehdä, et myöskään ole jonossa.

2. VARAUKSEN TEKEMINEN

Alustava varaus tehdään aina sähköpostiin ja VAIN sähköpostitse tulleet alustavat varaukset huomioidaan.
Sitouduthan ilmoittamaan, mikäli varauksesi ei enää olekaan voimassa! Se on reilua paitsi kasvattajaa, mutta myös muita varauslistalla olevia kohtaan!

Alustavaa varausta jättäessä viimeistään tässä kohtaa tulee olla mainittuna seuraavat tiedot: - etu- ja sukunimi (alaikäisellä huoltajan)
- puhelinnumero (alaikäisellä huoltajan)
- paikkakunta
- laji
- asumuksen koko senttimetreissä, jos sellainen on jo odottamassa
- mahdollinen aikaisempi kokemus gerbiileistä tai muista jyrsijöistä
Mikäli lemmikit tulevat alaikäiselle lemmikiksi, toivon yhteydenottoa suoraan huoltajalta. Viimeistään ostotilanteessa tulee aina olla huoltaja mukana.

Lisäksi voit mainita
- toivomasi värit (tai väriskaalan "minua miellyttää seuraavat värit.. / en haluaisi seuraavan värisiä..")
- toivomasi sukupuolet (myyn samaan laumaan vain samaa sukupuolta olevia eläimiä!)

Ja muistutuksena:
Sitouduthan ilmoittamaan! Kun olet tehnyt alustavan varauksen ja haluatkin poistua listalta, niin ilmoitathan siitä!

Suosittelen myös tässä kohtaa tilauksen tekemistä Putiikkiin jo valmiiksi. Kaikkia tuotteita ei ole kokoaikaa varastossa ja etukäteen tilaamalla varmistat tuotteen saatavuuden :) Putiikin valikoimasta löytyy kaikki tarvittava, ruoasta puruihin ja kuljetusbokseihin.
Toivon, että kiinnität huomiota varsinkin lemmikin ravintoon ja että erityisesti nuorten poikasten kanssa pitäydyt kasvattajan suosimassa ruoassa, mitä poikaset ovat tottuneet syömään.

3. VARAUKSEN VAHVISTAMINEN

Kun poikaset alkavat lähestyä luovutusikää, laitan sinulle tiedot varattavissa olevista poikasista TAI kerron, mikä eläimet on teille varattuna. Voit päättää, haluatko ostaa ne vai haluatko odotella seuraavia.

VARAUS VAHVISTETAAN MAKSAMALLA VARAUSMAKSU!
Varausmaksu on puolet lemmikin hinnasta ja se vähennetään loppusummasta, joka maksetaan eläintä noutaessa. Varausmaksua ei palauteta, mikäli ostaja peruu kaupat.

4. NOUTO

Noudon ajankohta varataan ajanvarauskalenterista. Saat siihen ohjeet, kun varauksesi on vahvistettu. Varaa mukaan kuljetusboksi tai tilaa se etukäteen meiltä. Noutoon on varattu aikaa 45 minuuttia.

Noutaessa:
- Eläimestä / eläimistä kirjoitetaan myyntisopimus.
- Kasvattimme saavat mukaan omat sukutaulut ja vaadittavat paperit myyntisopimuksen lisäksi
- Tarkistetaan eläin
- Tarkistetaan jyrsijöiden ja kanien sukupuoli
- Kerrataan hoidon ja käsittelyn perusteet
- Lisäksi jyrsijöiden ostajat saavat sähköpostiinsa sähköisen tiedoston, mistä löytyy lisäohjeita hoidosta ja ruokinnasta.


MINUN VELVOLLISUUS

Yleiset periaatteet:
* Myyn lemmikeiksi samaan laumaan vain samaa sukupuolta olevia eläimiä.
* En myy eläintä alle 16-vuotiaalle ostajalle ilman huoltajan läsnäoloa. Alaikäisen huoltajat allekirjoittavat myyntisopimuksen.
* Myyntisopimukseen kirjataan ostajan yhteystiedot. Myyntisopimus jää ostajalle, kopio skannattuna myyjälle.
* Ostajan tulee noutaa eläin itse, jolloin hän myös näkee ja hyväksyy eläimen myyntihetkellä.
* En myy laumaeläimiä yksineläjiksi.
* Minä hoidan totutukset. Jos sinulla on yksin jäänyt gerbiili, degu tai muu jyrsijä ja etsit sille uusia kavereita, minä hoidan totutukset. Totutustilanteissa maksat eläinten hinnan vasta laumaa noutaessa. Ei siis pelkoa siitä, että sinulla on seuraavaksi erakko ja uusi lauma gerbiileitä. Totutus on minun, sinun sekä eläinten parhaaksi eikä siitä tule lisämaksua.

Myyntihetkellä:
* Eläin on luovutusiän (ja painon) saavuttanut
* Eläimen kunto on tarkastettu myyjän sekä ostajan toimesta ja se on todettu terveeksi eikä sillä ole tiedossa olevia perinnöllisiä sairauksia.
* Eläimen sukupuoli on tarkastettu ja näytetty myös ostajalle

Tulevaisuudessa:
* Tarjoan tukea ja apua mahdollisissa ongelmatilanteissa. Otathan ongelmatapauksen sattuessa yhteyttä mahdollisimman pian!
* Olen sitoutunut ottamaan takaisin myymäni eläimet, oli luopumisen syy mikä tahansa.


Mahdolliset ongelmatilanteet:
Koska kyseessä on elävä eläin, siinä ilmeneviin vikoihin/sairauksiin liittyvät korvaukset voivat tulla kysymykseen silloin, kun eläimessä ilmenee välittömästi luovutuksen jälkeen sairaus tai muu vika, joka on ollut eläimessä todistetusti myyntihetkellä tai minkä myyjä on jättänyt kertomatta sellaisista tiedoissaan olevista seikoista, joilla oli kaupan päättämisen kannalta olennainen merkitys.
En koskaan myy eläintä statuksella:
"näyttelytähti" sillä luovutusikäisestä eläimestä ei voi näyttelyssä menestymistä taata.
"sylilemmikki" sillä eläimen käsittelyyn vaikuttaa myös sen käsittely/käsittelemättömyys ostotilanteen jälkeen.

Jos vaadit korvausta, on myyjällä aina oikeus saada nähtäväkseen eläinlääkärin diagnoosi. Virhe katsotaan havaituksi silloin, kun siitä on saatu eläinlääkärin diagnoosi vaikka se olisi mahdollisesti oireillut omistajan kotona aikaisemminkin.

PUTIIKIN VAPAAT ELÄIMET

Myös Putiikissa on joskus myynnissä eläimiä. Emme kuitenkaan ole siinä mielessä perinteinen eläinkauppa, että meille voisi vain tulla aukioloaikana ja ostaa eläimen mukaansa. Myös Putiikista eläimiä ostaessa ollaan AINA ensin yhteydessä sähköpostitse ja vasta sitten katsotaan, sopiiko lemmikki teille ja te lemmikille.

Etusivulta löydät linkin NettiPutiikkiin, jonka kautta voit jättää tilauksen ruokiin ja tarvikkeisiin. Palvelemme ajanvarauksella.