Putiikin etusivu
Kasvatuksen etusivu

Gerbiilit
Degut
Hyyrät

Ostaminen
Kasvattaja

OSTAMINEN

Luethan tämän sivun huolellisesti ENNEN ensimmäistä yhteydenottoa.
Olen kahden pienen lapsen äiti ja teen töitä kellon ympäri, joten vastaamisessa saattaa kestää.

MITÄ SINUN TULEE TIETÄÄ ETUKÄTEEN

Lue lajista ainakin perustiedot etukäteen. Suosi lajiyhdistysten suomalaisia kotisivuja.
Gerbiili/degu/hyyräkirjoista suosittelen lukemaan oikeastaan vain Gerbiilifakta -nimisen suomalaisen kirjan. Sitä saa monesta kirjastostakin lainaan. Muissa kirjoissa on usein vanhentunutta tai väärää tietoa.

Jos sinulla on jotain kysyttävää kasvattamistani lajeista, kysy rohkeasti! Kaikki kasvattamistani lajeista ovat loppujen lopuksi suhteellisen helppoja lemmikkejä - kukin omalla tavallaan :) Mitään laajaa tietotaitoa ei sinulla tarvitse etukäteen olla, riittää kun tiedät, mitä olet ostamassa ja olet asennoitunut hoitamaan eläimen hyvin sen elämän loppuun saakka. Tärkeintä on, että olet halukas oppimaan.
Vastaan kyllä kysymyksiin sekä ennen, että jälkeen hakutilanteen, kerron perusasiat ja näytän käsittelyn hakutilanteessa.

OSTAMINEN

HUOM! Varsinainen varauslista poistuu käytöstä tammikuun 2019 aikana!

Päivitän jatkossa Facebook-sivuille listaa myynnissä olevista ja myyntiin tulevista kasvateista. Poikaset lisään listalle niiden ollessa noin viiden viikon ikäisiä.
Jos etsit jotain muuta eläintä, kysy viestillä tai kurkkaa Putiikin puolelta. Sieltä löydät myös yhteistyökasvattajien kasvattamia, myynnissä olevia eläimiä.

En koskaan myy eläimiä suoraan Putiikista, eli yhteydenotto on tehtävä ennen paikalle saapumista. Miksi? Koska:
- Haluan tietää, millaiseen kotiin eläin pääsee.
- Haluan noutohetken olevan mahdollisimman kiireetön, että pystymme keskustelemaan rauhassa. Aikaa on varattu tähän 45-60min.
- Myyntitilanteessa käydään läpi eläimen perustiedot, käsittely ja sukupuoli ja se ottaa hieman aikaa.
- Haluan, että myös ostajalla on mahdollisuus pieneen "harkinta-aikaan" ennen eläimen ostamista. Tämä on tuttua myös esimerkiksi eläinsuojeluyhdistyksillä.
- Pyrin välttämään ns. ikkunashoppailua eläinten kanssa ja edistämään sitä, että eläimet hankitaan vain harkitusti.

YHTEYDENOTTO

Voit ottaa yhteyttä suoraan Facebook -viestin kautta, sähköpostitse tai vaikkapa whatsapilla. Kun otat yhteyttä ensimmäistä kertaa, toivoisin, että näkisit sen verran vaivaa kuitenkin, että viestissä olisi seuraavat tiedot:
- etu- ja sukunimi (+ alaikäisellä huoltajan)
- puhelinnumero (+ alaikäisellä huoltajan)
- paikkakunta
- laji, mistä olet kiinnostunut
- asumuksen koko senttimetreissä, jos sellainen on jo odottamassa
- mahdollinen aikaisempi kokemus gerbiileistä tai muista jyrsijöistä
Mikäli lemmikit tulevat alaikäiselle lemmikiksi, toivon yhteydenottoa suoraan huoltajalta. Viimeistään ostotilanteessa tulee aina olla huoltaja mukana.

VARATTAVISSA & MYYNNISSÄ OLEVAT LEMMIKIT

- Seuraa FB sivua, päivitän sinne myyntiin tulevat poikaset noin viikko ennen luovutusikää.
- Lähetä viestiä FBn kautta, Whatsapilla tai sähköpostilla ja kerro, jos olet kiinnostunut jostain porukasta.
- Kun ollaan käyty kaikki läpi ja olen valmis myymään lemmikit sinulle, vahvista varaus maksamalla lemmikit. Voit maksaa lemmikit suoraan kokonaan tai kahdessa erässä, puolet ennakkoon ja puolet lemmikkejä noutaessa. Varausmaksua ei palauteta, mikäli ostaja peruu kaupan.

Suosittelen myös tässä kohtaa tilauksen tekemistä Putiikkiin jo valmiiksi. Kaikkia tuotteita ei ole kokoaikaa varastossa ja etukäteen tilaamalla varmistat tuotteen saatavuuden :) Putiikin valikoimasta löytyy kaikki tarvittava, ruoasta puruihin ja kuljetusbokseihin. Etusivulta löydät linkin NettiPutiikkiin, jonka kautta voit jättää tilauksen ruokiin ja tarvikkeisiin.
Toivon, että kiinnität huomiota varsinkin lemmikin ravintoon ja että erityisesti nuorten poikasten kanssa pitäydyt kasvattajan suosimassa ruoassa, mitä poikaset ovat tottuneet syömään.

ENNAKKOKYSELY

Eikö löytynyt sopivia lemmikkejä? Voit silti lähettää viestiä ja kysellä, milloin kaipaamiasi lemmikkejä (ja/tai tiettyä väriä tai sukupuolta) olisi seuraavan kerran saatavilla. Varsinainen varauslista on kuitenkin poistettu käytöstä työkiireiden sekä useiden ohareiden vuoksi, joihin kuluva aika on pois seuraavilta jonossa olevilta.

Kerron sinulle, mikä on seuraavien poikasten arvioitu luovutusaika. Huomioithan, että kaikki riippuu kuitenkin siitä, miten naaras tiinehtyy, montako poikasta tulee, mitä väriä ja sukupuolta poikaset ovat. Kasvatukseni on loppujen lopuksi kuitenkin jalostamista ja tarkoituksena on aina jättää jatkoa ajatellen kotiin poikasia. Nämä poikaset päätän ensin ja sen jälkeen mahdollisesti muut ovat varattavissa / ostettavissa.

NOUTO

Kun olet vahvistanut ostoaikeesi maksamalla lemmikit kokonaan tai varausmaksun osuuden, on aika sopia noudosta. Ensisijaisesti nouto tulee tapahtua kahden viikon sisään varauksesta, mutta ilmoitathan, mikäli haluat noutaa lemmikit myöhemmin.

Noudon ajankohta varataan VAIN ajanvarauskalenterista. Näin pystyt itse katsomaan sinulle sopivimman ajan noutoon. Noutoon on varattu aikaa automaattisesti 45 minuuttia. Noutoaikoja ovat tiistaisin ja torstaisin 18-20 sekä sunnuntaisin 12-14. HUOM! Putiikin avoimien ovien sunnuntaisin EI lemmikkien luovutusta.
Ajanvaraukseen TÄSTÄ klikkaamalla

EN luovuta lemmikkejä eteenpäin pahvilaatikossa!
Ostajan tulee huolehtia, että saapuu paikalle lemmikille sopivan kuljetusboksin kautta tai ostaa sen Putiikista.

Noutaessa lemmikkejä:
- Eläimestä / eläimistä kirjoitetaan myyntisopimus.
- Kasvattimme saavat mukaan omat sukutaulut ja vaadittavat paperit myyntisopimuksen lisäksi
- Tarkistetaan eläin myyntihetkellä
- Tarkistetaan jyrsijöiden ja kanien sukupuoli
Ostamisen jälkeen voit olla myöhemminkin yhteydessä. Toivon, että viimeistään ilmoitat kun on ollut aika luopua lemmikistä. Terveys on tärkeä tieto kasvattajalle sekä myös muille ostajille.


MINUN VELVOLLISUUS

Yleiset periaatteet:
* Myyn lemmikeiksi samaan laumaan vain samaa sukupuolta olevia eläimiä.
* En myy eläintä alle 16-vuotiaalle ostajalle ilman huoltajan läsnäoloa. Alaikäisen huoltajat allekirjoittavat myyntisopimuksen.
* Myyntisopimukseen kirjataan ostajan yhteystiedot. Myyntisopimus jää ostajalle, kopio skannattuna myyjälle.
* Ostajan tulee ensisijaisesti noutaa eläin itse, jolloin hän myös näkee ja hyväksyy eläimen myyntihetkellä.
* En myy laumaeläimiä yksineläjiksi.
* Minä hoidan totutukset. Jos sinulla on yksin jäänyt gerbiili, degu tai muu jyrsijä ja etsit sille uusia kavereita, minä hoidan totutukset. Totutustilanteissa maksat eläinten hinnan vasta laumaa noutaessa. Ei siis pelkoa siitä, että sinulla on seuraavaksi erakko ja uusi lauma gerbiileitä. Totutus on minun, sinun sekä eläinten parhaaksi eikä siitä tule lisämaksua.

Myyntihetkellä:
* Eläin on luovutusiän (ja painon) saavuttanut
* Eläimen kunto on tarkastettu myyjän sekä ostajan toimesta ja se on todettu terveeksi eikä sillä ole tiedossa olevia perinnöllisiä sairauksia.
* Jyrsijöiden ja kanien sukupuoli on tarkastettu ja näytetty myös ostajalle.

Tulevaisuudessa:
* Tarjoan tukea ja apua mahdollisissa ongelmatilanteissa. Otathan ongelmatapauksen sattuessa yhteyttä mahdollisimman pian!
* Olen sitoutunut ottamaan takaisin myymäni eläimet, oli luopumisen syy mikä tahansa.


Mahdolliset ongelmatilanteet:
Koska kyseessä on elävä eläin, siinä ilmeneviin vikoihin/sairauksiin liittyvät korvaukset voivat tulla kysymykseen silloin, kun eläimessä ilmenee välittömästi luovutuksen jälkeen sairaus tai muu vika, joka on ollut eläimessä todistetusti myyntihetkellä tai minkä myyjä on jättänyt kertomatta sellaisista tiedoissaan olevista seikoista, joilla oli kaupan päättämisen kannalta olennainen merkitys.
En koskaan myy eläintä statuksella:
"näyttelytähti" sillä luovutusikäisestä eläimestä ei voi näyttelyssä menestymistä taata.
"sylilemmikki" sillä eläimen käsittelyyn vaikuttaa myös sen käsittely/käsittelemättömyys ostotilanteen jälkeen.

Jos vaadit korvausta, on myyjällä aina oikeus saada nähtäväkseen eläinlääkärin diagnoosi. Virhe katsotaan havaituksi silloin, kun siitä on saatu eläinlääkärin diagnoosi, vaikka se olisi mahdollisesti oireillut omistajan kotona aikaisemminkin.