Putiikin etusivu
Kasvatuksen etusivu

Gerbiilit
Degut
Hyyrät
Marsut
Hiiret

Ostaminen
Kasvattaja
Poikueet

OSTAMINEN

Luethan tämän sivun huolellisesti ENNEN sähköpostin lähettämistä :) Tältä sivulta löydät tietoa varauslistasta, velvotteista sekä ohjeet varauksen tekemiseen. Varmistathan vielä lopuksi, että viestissäsi on kaikki pyydetyt tiedot.
Olen kahden pienen lapsen äiti ja teen kahta työtä samaan aikaan, joten vastaamisessa saattaa kestää.

KAIKKI lemmikkejä koskevat varaukset AINA sähköpostiin
Mielelläni neuvon ja keskustelen asioista myös esimerkiksi Facebookissa, mutta haluan, että kaikki lemmikkeihin sovittu asia on aina samassa paikassa.

MITÄ SINUN TULEE TIETÄÄ ETUKÄTEEN

Lue lajista ainakin perustiedot etukäteen. Suosi lajiyhdistysten suomalaisia sivuja.
Gerbiili/degu/hyyräkirjoista suosittelen lukemaan oikeastaan vain Gerbiilifakta -nimisen suomalaisen kirjan. Sitä saa monesta kirjastostakin lainaan. Muissa kirjoissa on usein vanhentunutta tai väärää tietoa.

Jos sinulla on jotain kysyttävää kasvattamistani lajeista, kysy rohkeasti! Kaikki kasvattamistani lajeista ovat loppujen lopuksi suhteellisen helppoja lemmikkejä - kukin omalla tavallaan :) Mitään laajaa tietotaitoa ei sinulla tarvitse etukäteen olla, riittää kun tiedät, mitä olet ostamassa ja olet asennoitunut hoitamaan eläimen hyvin sen elämän loppuun saakka. Tärkeintä on, että olet halukas oppimaan.
Vastaan kyllä kysymyksiin sekä ennen, että jälkeen hakutilanteen, kerron perusasiat ja näytän käsittelyn hakutilanteessa.

VARAUKSEN ETENEMINEN

Tässä pieni kaavio siitä, miten asia etenee ensimmäisestä sähköpostista noutoon. Kaavio saattaa muuttua tapauskohtaisesti.

Ensimmäinen yhteydenotto - alustava varaus - varauksen vahvistaminen - nouto
Olemme siirtäneet suuren osan tiedoista sähköiseen versioon. Saat luettavaa sähköpostiisi jokaisessa tilanteessa, aina noutoon ja tulevaisuuteen saakka.

Miksi sitten näin hankalaa?
- Haluamme tietää, millaiseen kotiin eläin pääsee.
- Haluamme noutohetken olevan mahdollisimman kiireetön, että pystymme keskustelemaan rauhassa. Aikaa on varattu tähän 45-60min.
- Myyntitilanteessa käydään läpi eläimen perustiedot, käsittely ja sukupuoli ja se ottaa hieman aikaa.
- Haluamme, että myös ostajalla on mahdollisuus pieneen "harkinta-aikaan" ennen eläimen ostamista. Tämä on tuttua myös esimerkiksi eläinsuojeluyhdistyksillä.
- Pyrimme välttämään ns. ikkunashoppailua eläinten kanssa ja edistämään sitä, että eläimet hankitaan vain harkitusti.

Myyntihetkellä:
- Eläimestä / eläimistä kirjoitetaan myyntisopimus.
- Kasvattimme saavat mukaan omat sukutaulut ja vaadittavat paperit myyntisopimuksen lisäksi
- Tarkistetaan eläin
- Tarkistetaan jyrsijöiden ja kanien sukupuoli
- Kerrataan hoidon ja käsittelyn perusteet
- Lisäksi kesällä 2018 alamme säästää paperia ja lähettää tarkemmat tiedot lemmikin hoidosta sähköpostiisi ostamisen jälkeen.

ENSIMMÄINEN YHTEYDENOTTO

Sitouduthan ilmoittamaan! Kun olet ollut yhteydessä ja jäänyt varauslistalle, ilmoitathan, mikäli poistut listalta! Se on reilua paitsi kasvattajaa, mutta myös muita varauslistalla olevia kohtaan!

Meillä on varauslista käytössä ja tästä johtuen meillä ei ole kokoaikaa vapaana olevia poikasia. Joskus luovutusikäisiä poikasia on, joskus joudut odottamaan pidempään.
Varauslista on siis käytössä oleva lista ostajaehdokkaista. Pääasiassa lista täyttyy järjestyksessä, eli mitä nopeammin varauksen teet, sitä nopeammin myös lemmikin saat.

Odotusaikaan vaikuttavat myös esimerkiksi tietyn väristen, ikäisten ja sukupuolta olevien eläinten varaaminen. Varauslistan ohi menee myös yksin jäänyt eläin, jolle totutetaan uudet kaverit sillä tärkeintä on eläimen hyvinvointi. Pyrin pitämään jokaisesta yhdistelmästä aina vähintään yhden poikasen kotona, joskus jää useampikin eikä tällöin niitä liikene myyntiin. Jonotusaika riippuu luonnollisesti siitä, miten eläimet tiinehtyvät, montako poikasta syntyy, selviävätkö poikaset ja niin edelleen.

ALUSTAVA VARAUS

Kun ollaan keskusteltu sähköpostitse, laitan sinulle tiedot varattavissa olevista eläimistä.
Saat sähköpostiisi tiedot vapaana olevista lemmikeistä ja voit päättää, haluatko ostaa ne vai haluatko odotella seuraavia. Saat myös ohjeet, miten varaus etenee seuraavaksi.

VARAUKSEN VAHVISTAMINEN

Kun poikanen alkaa olla valmis uuteen kotiin, yleensä noin 1-2 viikkoa aiemmin saat sähköpostia jossa on ohjeet varauksen vahvistamiseen.
Varausmaksu on puolet lemmikin hinnasta ja se vähennetään loppusummasta, joka maksetaan eläintä noutaessa. Varausmaksua ei palauteta, mikäli ostaja peruu kaupat.

VARAUKSEN TEKEMINEN

Ja sitten siihen varauksen tekemiseen.
Varaus tehdään VAIN sähköpostitse, esimerkiksi Facebookissa lähetetyt viestit EI riitä, vaan varauksesta tulee aina tehdä sähköposti.

Sähköpostissa tulee olla seuraavat tiedot:
- etu- ja sukunimi (alaikäisellä huoltajan)
- puhelinnumero (alaikäisellä huoltajan)
- paikkakunta
- laji
- asumuksen koko senttimetreissä, jos sellainen on jo odottamassa
- mahdollinen aikaisempi kokemus gerbiileistä tai muista jyrsijöistä
Mikäli lemmikit tulevat alaikäiselle lemmikiksi, toivon yhteydenottoa suoraan huoltajalta. Viimeistään ostotilanteessa tulee aina olla huoltaja mukana.

Lisäksi voit mainita
- toivomasi värit (tai väriskaalan "minua miellyttää seuraavat värit.. / en haluaisi seuraavan värisiä..")
- toivomasi sukupuolet (myyn samaan laumaan vain samaa sukupuolta olevia eläimiä!)

Ja muistutuksena:
Sitouduthan ilmoittamaan! Kun olet tehnyt alustavan varauksen ja haluatkin poistua listalta, niin ilmoitathan siitä! Se on reilua paitsi kasvattajaa, mutta myös muita varauslistalla olevia kohtaan!

Lähetä sähköposti osoitteeseen
gerbiilit(at)moonwells.fi

MINUN VELVOLLISUUS

Yleiset periaatteet:
* Myyn lemmikeiksi samaan laumaan vain samaa sukupuolta olevia eläimiä.
* En myy eläintä alle 16-vuotiaalle ostajalle ilman huoltajan läsnäoloa. Alaikäisen huoltajat allekirjoittavat myyntisopimuksen.
* Myyntisopimukseesi kirjataan ostajan yhteystiedot.
* Ostajan tulee noutaa eläin itse, jolloin hän myös näkee ja hyväksyy eläimen myyntihetkellä.
* En myy laumaeläimiä yksineläjiksi.
* Minä hoidan totutukset. Jos sinulla on yksin jäänyt gerbiili, degu tai muua jyrsijä ja etsit sille uusia kavereita, minä hoidan totutukset. Totutustilanteissa maksat eläinten hinnan vasta laumaa noutaessa. Ei siis pelkoa siitä, että sinulla on seuraavaksi erakko ja uusi lauma gerbiileitä. Totutus on minun, sinun sekä eläinten parhaaksi.

Myyntihetkellä:
* Eläin on luovutusiän (ja painon) saavuttanut
* Eläimen kunto on tarkastettu myyjän sekä ostajan toimesta ja se on todettu terveeksi eikä sillä ole tiedossa olevia perinnöllisiä sairauksia.
* Eläimen sukupuoli on tarkastettu ja näytetty myös ostajalle

Tulevaisuudessa:
* Tarjoan tukea ja apua mahdollisissa ongelmatilanteissa. Otathan ongelmatapauksen sattuessa yhteyttä mahdollisimman pian!
* Olen sitoutunut ottamaan takaisin myymäni eläimet, oli luopumisen syy mikä tahansa.

Ongelmatilanteet:
Koska kyseessä on elävä eläin, siinä ilmeneviin vikoihin/sairauksiin liittyvät korvaukset voivat tulla kysymykseen silloin, kun eläimessä ilmenee välittömästi luovutuksen jälkeen sairaus tai muu vika, joka on ollut eläimessä todistetusti myyntihetkellä tai minkä myyjä on jättänyt kertomatta sellaisista tiedoissaan olevista seikoista, joilla oli kaupan päättämisen kannalta olennainen merkitys. En koskaan myy eläintä statuksella:
"näyttelytähti" sillä luovutusikäisestä eläimestä ei voi näyttelyssä menestymistä taata.
"sylilemmikki" sillä eläimen käsittelyyn vaikuttaa myös sen käsittely/käsittelemättömyys ostotilanteen jälkeen.

Jos vaadit korvausta, on myyjällä aina oikeus saada nähtäväkseen eläinlääkärin diagnoosi. Virhe katsotaan havaituksi silloin, kun siitä on saatu eläinlääkärin diagnoosi vaikka se olisi mahdollisesti oireillut aikaisemminkin.

PUTIIKIN VAPAAT ELÄIMET

Gerbiilikasvatukseni myötä aloin myymään kasvattieni ostajille ruokaa ja Putiikki on laajentanut vuosien saatossa valikoimansa myös muiden lemmikkien ruokiin, tarvikkeisiin sekä eläimiin.
Putiikissa on joskus myös muita eläimiä myynnissä. Emme kuitenkaan ole siinä mielessä perinteinen eläinkauppa, että meille voisi vain tulla aukioloaikana ja ostaa eläimen mukaansa. Aina eläimiä ostaessa ollaan ensin yhteydessä sähköpostitse ja vasta sitten katsotaan, sopiiko lemmikki teille ja te lemmikille.

Etusivulta löydät linkin NettiPutiikkiin, jonka kautta voit jättää tilauksen ruokiin ja tarvikkeisiin. Palvelemme ajanvarauksella.